Alle banken in Nederland hebben per direct hun 500 geldstortautomaten gesloten. Dit om een nieuw soort plofkraken te voorkomen. De ondernemers roepen nu op om consumenten niet contant, maar met pin te laten betalen.

De geldstortautomaten zijn dicht omdat er een nieuw soort plofkraak voorgekomen is, waarbij niet-ontplofte explosieven kunnen achterblijven. Dit kan grote gevolgen hebben voor de gebruikers, medewerkers van de bank of voorbijgangers omdat de niet-ontplofte explosieven af kunnen gaan, met alle gevolgen van dien.

Veel ondernemers zijn boos over de maatregelen omdat ze met veel contant geld blijven zitten, wat de kans op een beroving vergroot. Er blijven wel veel – meer dan duizend – alternatieve geldstortautomaten open, aldus de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Volgens de VNO-NCW en MKB Nederland zijn dit er echter niet genoeg. Deze geldstortautomaten staan namelijk vooral in bankkantoren, waarvan de openingstijden vanwege de coronamaatregelen beperkt zijn. Ook zijn er veel alternatieve geldstortautomaten in tabaks- en gemakswinkels vanwege de lockdown niet toegankelijk. Hierdoor is het erg lastig om contant geld te storten.

Woordvoerder van de NVB, Jelle Wijkstra, zegt dat ze momenteel druk bezig zijn om aan een oplossing te werken, maar kan hier verder geen uitspraken over doen.

Wilt u ervoor zorgen dat er meer gepind wordt in uw bedrijf? Kijk dan naar onze mogelijkheden of neem contact met ons op via info@pintip.nl of telefonisch via 0529-484004.

Stijn Romkes

Stijn is een echte Sales Support medewerker. Hij voorziet u van alle benodigde informatie en zorgt ervoor dat u de juiste keuze maakt.

More Posts - Website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *