LET OP: Alleen mogelijk bij ATOS pinautomaten

Met het online transactieoverzicht kunt u al uw transacties eenvoudig online inzien, enkele dagen nadat deze zijn verricht. Transacties heeft u zo inzichtelijk op het moment dat het u uitkomt. In dit artikel gaan we dieper in op dit handige overzicht.

Transacties online bekijken

Rechtsboven klikt u op ‘Mijn Pintip’ en logt u in met uw per mail verkregen inloggegevens (zoek in uw inbox naar ‘inloggegevens’). In het rechtermenu klikt u onder ‘Mijn account’ op ‘Transactieoverzicht’:

cms-1386254811

Klik vervolgens op ‘Alle transacties’:

cms-1386320783

1. Alle transacties

Kies een datum en klik op ‘Toepassen filter’. Het volgende overzicht verschijnt:

cms-1386320820

Verklaring ‘Transactieoverzicht’:

Automaat: de code waaraan Pintip de automaat herkent
Type: type transactie, zoals Maestro, V PAY of Mastercard
Datum: exacte tijd en datum van de transactie
Periode: staat de dag van het jaar (1 januari is periode 1, etc.)
Bedrag: het door de consument gepinde bedrag in euro’s
Bet.knmrk: mogelijkheid om pintransacties een kenmerk mee te geven (te gebruiken voor administratie)
Geslaagd: transactie geslaagd of niet?

Mislukte transacties

Een mislukte transactie geeft de automaat weer via een foutmelding (of responsecode). Naast ongeldige pincode zijn er tal van andere mogelijke foutcodes welke we voor u in dit overzicht hebben gezet. Mislukte transacties worden in het online transactieoverzicht weergegeven op de volgende manier:

cms-1386320860

Om 11.32 uur heeft de consument een verkeerde pincode ingetoetst. Drie minuten later is hetzelfde bedrag (€ 124,00) nogmaals gepind, ditmaal succesvol.

Samenvatting

Onderaan de pagina ziet u het totaal aantal transacties en bijbehorende totaalbedrag. In ons voorbeeld is te zien dat het gaat om 259 transacties met een totale waarde van € 14.146,00:

cms-1386320883

2. Periodetotalen

Naast ‘Alle transacties’ is het mogelijk om totalen per periode in te zien. Een periode wordt weergegeven met een nummer en staat voor de dag van het jaar.

Waar vind ik de periodetotalen?

U gaat terug naar de beginpagina en klikt op periodetotalen. Bij datum vult u opnieuw in 6 juli 2013 en u krijgt het volgende overzicht:

cms-1386320901

Onderaan wordt een opsomming gegeven van de totalen per type betaalkaart. Ons voorbeeld toont o.a. Maestro, Mastercard en Visa. Opvallend is dat er 139 transacties als ‘Onbekend’ wordt gezien.

Transactie onbekend?

Een onbekende transactie is een transactie welke door de transactieverwerker geen ‘naam’ heeft meegekregen. Dit behoeft enige uitleg:

De consument doet een transactie waarop deze via transactieverwerker Equens naar Mastercard/Visa (zgn. Switching providers) bij de bank van de kaarthouder (bijv. Rabobank) terecht komt. In enkele seconden vervolgt de transactie dezelfde route weer terug naar de automaat en ziet de consument de transactie is geslaagd. Via deze schijven wordt er onder andere gecontroleerd of de pashouder voldoende geld op de rekening heeft staan en of het geen gestolen pas betreft.

Bovengenoemde ‘transactiestroom’ valt buiten het bereik van Pintip, waardoor een transactie niet altijd wordt herkend en dus als onbekend wordt weergegeven.

Activeren van het online transactieoverzicht

Het online transactieoverzicht is te activeren bij het huren van een pinautomaat. De kosten bedragen € 7,50 per automaat per maand.

Werkt u al met het online transactieoverzicht? Zo ja, wat zijn uw bevindingen? Laat het hieronder weten bij de reacties.

Nieck de Weerd

Nieck was tot mei 2015 werkzaam bij Pintip als (Online) Marketeer.

More Posts - Website

Comments: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *