Er wordt continu gestreefd naar efficiënter en veiliger betalingsverkeer voor zowel ondernemers als consumenten. Pintip.nl heeft hier een groot aandeel in met het verhuren en –leasen van betaalautomaten en is daarmee beide partijen van dienst.
In de afgelopen jaren heeft het elektronisch betalen en sinds kort ook het contactloos betalen of NFC / Near Field Communication genoemd, een enorme groei doorgemaakt, waardoor het aantal pinbetalingen terrein wint van het aantal contante betalingen.

Recordaantal pin- en contactloze betalingen (NFC) in 2014

2014 was een recordjaar wat betreft het aantal pinbetalingen, waarin tegelijkertijd ook het contactloze betalen in opkomst was. Uit cijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat in 2014 het aantal pinbetalingen 9,5% hoger lag dan het jaar ervoor en uitkwam op 2,913 miljard. De Nederlandse consumenten pinnen dus meer dan ooit!

Bijna 8,3 miljoen aankopen werden in 2014 contactloos betaald bij 1 op 6 pinautomaten die geschikt zijn voor contactloze betalingen.

pinbetalingen

Dat pinnen omzetverhogend werkt blijkt wel uit onderstaande cijfers.

omzet-pinnen

Contante betalingen duurder dan pinbetalingen

De transactiebedragen voor een pinautomaat huren, leasen of kopen kunnen verschillen. Een gemiddelde contante betaling kost een ondernemer €0,25, waarbij de ondernemer €0,19 kwijt is aan een gemiddelde pinbetaling. Dit verschil van €0,06 gaat gepaard met een lichte stijging in de afgelopen jaren in de kosten van een contante betaling tegelijkertijd met een kostendaling van een gemiddelde pinbetaling. Uit het onderzoek blijkt dat de verhouding van 60% pinautomaat / 40% contant, naast meer veiligheid, een besparing zou opleveren van €60 miljoen. Als de nieuwe ontwikkeling van het contactloze betalen doorzet, loopt de besparing op het betalingsverkeer nog verder op.

Een gemiddelde contactloze betaling is met €0,15 namelijk nóg goedkoper dan een pinbetaling!

De groei van contactloos betalen op de pinautomaat

Het gebruik van contactloos betalen neemt steeds meer toe en is daarmee momenteel een van de belangrijkste innovaties binnen de pinwereld.

Inmiddels heeft zo’n 25% van de ondernemers een betaalautomaat waarmee contactloos betaald kan worden. Hiermee verloopt de betaling zelf 10 seconden sneller dan een normale pinbetaling, wat een groot voordeel is voor zowel de ondernemer als de consument. De ondernemer bespaart hiermee kosten en de consument wint hiermee tijd. De kosten verminderen ongeveer met €1.000.000 wanneer er maar 1% meer contactloos betaald wordt!

Momenteel worden door de banken betaalpassen verstrekt waarmee contactloze betalingen kunnen worden gedaan. Deze pinpassen kun je herkennen aan het wifi symbool cq NFC symbool. Hierdoor zijn inmiddels al meer dan tien miljoen passen en smartphones in omloop waarmee contactloos kan worden betaald.

Voorbeeld contactloos betalen op een pinautomaat

contactloos-betalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.efficientbetalen.nl

Samenwerking en innovatie voor de toekomst

Banken en ondernemers werken nauw samen om het betalingsverkeer veiliger en efficiënter te laten verlopen. Hiervoor is in 2015 het Convenant Betalingsverkeer gesloten, die vorig jaar is verlengd tot 2019! Er worden nieuwe actieplannen opgezet zodat klanten nog minder last krijgen van storingen in het betalingsverkeer en de kosten hiervan worden gedrukt. Het doel is om in 2019 meer pinbetalingen dan contante betalingen te behalen.

De voordelen van pinnen op een rij

  • Efficiëntie / Tijdwinst
  • Betaalgemak
  • Gegarandeerde betaling
  • Minder kans op verlies, diefstal of fraude
  • Grotere veiligheid voor de ondernemer, medewerkers en de klant door afname van aanwezig contant geld.
  • Meer service voor de klant
  • Minder kasgeld, dus snellere opmaak van de kassa
  • Goede controle
  • Minder administratieve verwerking en snelle bijboeking
  • Modern imago met een goede service

U profiteert van al deze voordelen wanneer u gebruikt maakt van de pinautomaten van Pintip Betaalautomaten, of u onze pinautomaten nu huurt, leaset of koopt!
Bekijk hier onze mogelijkheden.

Tip! Vind hier vijf handige tips om uw klanten te laten pinnen.

Céline Timmerman

Céline Timmerman, marketingcommunicatie-expert bij Pintip.nl. Verzorgt de online zichtbaarheid van Pintip.nl door het schrijven van blogs en het up-to-date houden van de social media pagina’s.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *