Nog nooit eerder is contactloos betalen zó populair geweest als vorig jaar. Dat is uit cijfers gebleken van De Nederlandsche Bank (DNB) en Betaalvereniging Nederland. 43% van de aankopen werden contactloos met de pinpas afgerekend. Waarom is deze betaalmethode, juist nu, zo populair?

In het huidige wereldbeeld is pinnen inmiddels niet meer weg te denken. Het is een vast onderdeel van ons leven geworden en dat neemt alleen nog maar toe. Bij sommige bedrijven is het zelfs niet eens meer mogelijk om cash te betalen. Pinnen, en met name contactloos betalen, komt dus zeker als winnaar uit de strijd. Dat blijkt ook uit de cijfers. In 2019 zijn er maar liefst 4,7 miljard pinbetalingen uitgevoerd met een totale waarde van 116 miljard euro. En dat aantal loopt al een aantal jaren op. Maar nu hebben we dus een primeur: contactloze betalingen zijn populairder dan ‘gewone’ pin-betalingen.

Contactloze betalingen


Aantal contactloze betalingen x miljard. Bron: PIN.nl

Vooral in deze tijden van de coronacrisis is er nu al bekend dat het aantal contactloze betalingen verhoogd is. Dit komt natuurlijk ook door de verhoging van het limiet voor contactloze betalingen om aanraking met de betaalautomaat te voorkomen. Ook werd hierdoor zelfs 30% minder contant geld opgenomen.

Zelfs nu contactloos betalen behoorlijk veel terrein wint, is er zelfs nog ruimte voor vergroting. Iets minder dan een kwart van alle consumenten geeft namelijk aan geen betaalpas te hebben die geschikt is voor contactloos betalen, terwijl 90% van de betaalpassen contactloos gebruikt kunnen worden. Wat dat voor de uiteindelijke cijfers van 2020 betekent? Dat moet zich nog uitwijzen.

Wilt u uw klanten ook de mogelijkheid bieden om contactloos te betalen? Dat kan met een pinautomaat van Pintip! Bestellen kan hier.

Stijn Romkes

Stijn is een echte Sales Support medewerker. Hij voorziet u van alle benodigde informatie en zorgt ervoor dat u de juiste keuze maakt.

More Posts - Website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *