Pinautomaat opstellen

Om de veiligheid van uw klanten te waarborgen geven wij hier weer hoe u de betaalautomaat zo veilig mogelijk opstelt. Het figuur geeft eenvoudig weer hoe u de betaalautomaat dient te positioneren op uw balie en waar u op moet letten.

Visuele instructies, pinautomaat opstellen, de kaartlezer

De kaartlezer

Zorg ervoor dat de pas altijd zichtbaar blijft voor de pashouder. De klant mag de pas niet uit het oog verliezen.
Laat uw klant daarom altijd zelf de pinpas door de kaartlezer halen. Als dit om praktische redenen niet mogelijk is, laat uw klant dan zien hoe u de pinpas door de kaartlezer van de betaalautomaat haalt.

Afscherming bij het intoetsen van de pincode

Het toetsenbord, ook wel pinpad, is zodanig opgesteld dat uw klant voldoende privacy heeft bij het intoetsen van zijn pincode. Hierdoor is het voor derden (redelijkerwijs) onmogelijk om de pincode af te kijken.
Op het pinpad zit een beschermkapje; dit kapje mag niet van het pinpad worden verwijderd.
Visuele instructies, opstelling pinpad

Opstelling pinpad

De opstelling van het pinpad dient zodanig te zijn, dat de klant het intoetsen van de pincode met de hand of met het lichaam kan afschermen.
De opstelling van het pinpad dient aan bepaalde afmetingen te voldoen. Bij een horizontale opstelling van het pinpad moet deze op minimaal 80 cm en maximaal 120 cm hoogte zijn geplaatst.
U mag alleen van deze afmetingen afwijken als door een speciale opstelling het intoetsen van de pincode volledig is afgeschermd.
Het intoetsen van de pincode mag niet vanaf een verhoging, via spiegels, camera’s of op een andere manier worden waargenomen.Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem gerust contact op, wij helpen u graag verder.