Vanaf 23 maart heeft de overheid besloten dat contactloos betalen (NFC, Near Field Communication) nu tot 50 euro mogelijk is. Dit is gedaan om eventuele besmetting met het coronavirus tegen te gaan. Als men nu een betaling doet onder de 50 euro zal de pinautomaat niet meer vragen om de pincode, mits de cumulatieve limiet niet wordt overschreden. Ook deze limiet is verhoogd van 50 naar 100 euro, zodat u minder snel een pincode hoeft in te toetsen na meerdere contactloze betalingen.

De gedachte hierachter is natuurlijk: hoe minder mensen hun pincode intoetsen, hoe minder snel je een besmetting oploopt via de pinautomaat.

Pincodes intoetsen is afgelopen tijd flink afgenomen, gezien de stijging van het aantal NFC-betalingen. Zo zijn er in 2019 voor 3,04 miljard aan contactloze betalingen gedaan. Dit is ten opzichte van 2018 een stijging van maar liefst 10%. Ook zien we een stijging in het aantal contactloze betalingen via een smartphone of wearable. Van alle contactloze betalingen wordt er 10% met een smartphone of wearable uitgevoerd.

Er gaan momenteel ook berichten rond van oplichters die hun graantje willen meepikken in deze tijd van de coronacrisis. Zo worden er valse e-mails, SMS-berichten en brieven verstuurd. Soms wordt er zelfs telefonisch contact gezocht. Let hierbij op: dit komt niet van uw bank! Alle bovenstaande wijzigingen worden door alle banken doorgevoerd zonder u hiervan ongevraagde berichten te sturen of u telefonisch te contacten. Laat u dus niet misleiden!

Wilt u ervoor zorgen dat u ook contactloze betalingen kunt accepteren? U kunt bij Pintip een pinautomaat huren, kopen of leasen. Wij helpen u natuurlijk ook graag telefonisch verder. Neem hiervoor contact met ons op via: 0529-484004.

Stijn Romkes

Stijn is een echte Sales Support medewerker. Hij voorziet u van alle benodigde informatie en zorgt ervoor dat u de juiste keuze maakt.

More Posts - Website

Comments: 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *