Klik hier & bekijk de tijdelijke CCV A77 zomeraanbieding
Best beoordeelde pinleverancier van Nederland
Snel en gebruiksklaar geleverd
U bestelt, wij regelen alles
Klik hier & bekijk de CCV A77 zomeraanbieding
Kunnen wij u verder helpen? 0529 - 484 004
Huur bij Pintip al vanaf slechts één dag!
De beste keuze maken? Gebruik de keuzehulp!

Pinautomaat verbindingen

Om transacties te verwerken dient de pinautomaat te verbinden met een betalingsverwerker, bijvoorbeeld Equens of de bank. Een dergelijke verbinding is bij Pintip op drie manieren mogelijk: via vast internet (IP, ADSL, kabel, glasvezel, etc.), mobiel internet of WIFI.

Uw eigen vaste internetverbinding

Pinnen via vast internet houdt in dat de automaat wordt gebruikt op een vaste gebruiksplaats. Meestal is dit een toonbank. De automaat wordt aangesloten op vaste netstroom en via een meegeleverde kabel op uw vaste internetverbinding. Dit hoeft geen gecertificeerde verbinding te zijn.

Via een vaste internetverbinding worden pintransacties het snelst verwerkt. Daarnaast kenmerkt deze verbinding zich als de meest stabiele stabiele verbinding: de kans op storingen is zeer klein.

Draadloos via uw WiFi-netwerk

Onze mobiele lease- en koop automaten kunnen ook pinnen via WIFI. Dit houdt in dat de pinautomaat aangesloten wordt op uw WIFI-netwerk, en daarmee dus via uw eigen internetverbinding werkt.

Het mobiele internet-netwerk

Gebruikt u de pinautomaat op meerdere plaatsen, zoals onderweg of in de horeca, dan kiest u voor mobiel pinnen via mobiel internet. Het voordeel van pinnen via mobiel internet is de mobiliteit; u kunt gaan en staan waar u wilt, want een kabel is enkel nodig voor het opladen van de batterij van de automaat.

Pinnen via een vaste internetverbinding voor grote evenementen

Bij evenementen waar zeer veel mensen aanwezig zijn, kan het plaatselijke mobiele netwerk niet optimaal werken door overmatig smartphone (3G of 4G) gebruik van bezoekers of door onvoldoende bereik. In dat geval kan het interessant zijn te pinnen via een andere verbinding. Pintip werkt samen met ICT for Events uit Zwolle. ICT for Events kan een stabiele internetverbinding voor u realiseren. Door gebruik te maken van militaire glasvezel en straalverbindingen, kunnen grote afstanden overbrugd worden en kan betrouwbaar en snel internet geboden worden. Ook is het mogelijk een stabiel WIFI-netwerk te realiseren, zodat er met laptops en mobiel gebruik kan worden gemaakt van internet. Internet kan via een bestaande verbinding worden opgezet, of via een 4G router met sterke (richt) antenne. Bij zeer veel pintransacties kan dit ook voordeliger zijn, omdat de kosten per transactie bij een PIN-automaat op vast internet beduidend lager zijn. Neem voor meer informatie contact op met ICT for Events.

Pinnen via een vaste internetverbinding voor grote evenementen

Tijdens grote beurzen of festivals zijn vaak duizenden mensen op hetzelfde moment aanwezig. Het plaatselijke mobiele internet-netwerk kan dan problemen ondervinden van het overmatige smartphone (3G) gebruik van bezoekers. Dit kan gevolgen hebben voor de snelheid waarmee pintransacties worden voltooid. Waar moet u op letten? Lees verder op ons blog: Pinnen via GPRS, waar moet u op letten?

Met onze beoordeling van 9.4/10 is Pintip al jarenlang de hoogst gewaardeerde pinleverancier van Nederland.

Wij zijn gecertificeerd door:
Betaalvereniging Nederland
Volg ons ook op Facebook:
Overige pagina's:
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Blog
Mijn pinautomaat inruilen
Klantenservice
Contact
Provincies
Contact met Pintip
info@pintip.nl
0529 – 484 004
Burgemeester Backxlaan 238, 7711 AL Nieuwleusen
© 2023 Alle rechten voorbehouden - Ontwikkeling door Outstanding Online