Bestel direct

Veelgestelde vragen

Algemeen (8)

Het is tot op de verzenddag (3-4 werkdagen vóór aanvang van uw overeenkomst) mogelijk om uw overeenkomst te annuleren. Hier zitten geen kosten aan verbonden. Mocht u de pinautoma(a)t(en) al hebben ontvangen, dan brengen wij een deel van de kosten (denk aan verzend- en retourkosten) in rekening.

Om uw aanvraag te annuleren kunt u ons mailen via info@pintip.nl of telefonisch via 0529 484 004.

Bankpassen met het Maestro of V PAY logo (dit zijn alle reguliere bankpassen in Nederland).

Creditcards: Om creditcards te accepteren dient u een aansluitnummer aan te vragen bij een creditcardprovider. Deze dient u ons minimaal twee weken voor de gebruiksdatum te doen toekomen. We raden u PaySquare (tel. 088 – 385 73 33) aan of AWL. Lees meer over het accepteren van creditcards.

Pinautomaat huren
Huren kenmerkt zich door het tijdelijke karakter. U huurt voor één dag, enkele dagen, weken of maanden. Lees meer over pinautomaat huren.

Pinautomaat leasen
Bij leasen gaat u een overeenkomst aan voor langere termijn. U zit bij ons echter niet vast aan een langlopend contract. De overeenkomst is maandelijks opzegbaar. Bekijk de pagina pinautomaat leasen voor meer informatie.

1. Online bestellen
1. U reserveert de pinautomaat door het online bestelproces te doorlopen.
2. U ontvangt van ons een orderbevestiging per e-mail.
3. Deze dient u te ondertekenen en naar ons te retourneren samen met een aantal andere documenten (uittreksel KvK, kopie ID en kopie bankafschrift).
4. Vervolgens ontvangt u per e-mail een bevestiging van uw reservering.
5. Wij gaan voor u aan het werk!

2. Telefonisch bestellen
U kunt telefonisch bestellen door op kantoortijden te bellen naar 0529 – 484 004. Wij helpen u graag.

Bestaande klant? Dan is het handig als u uw klantnummer bij de hand heeft. Het klantnummer vindt u terug op een oude huurovereenkomst.

3. Offerte aanvragen
Ontvangt u liever een overzicht met prijs en verdere informatie? Vraag een offerte aan en u krijgt vaak dezelfde dag nog antwoord.

Tijdens kantooruren zijn wij van maandag t/m vrijdag 08.00 – 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 0529 – 484 004.

Ook buiten kantooruren, zoals ’s avonds of in het weekend, zijn wij bereikbaar voor klanten. Hiervoor belt u naar het storingsnummer welke u vindt achterop bijgeleverde handleiding. Is de lijn bezet? Spreek de voicemail in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. Spreek uw naam en telefoonnummer hierbij duidelijk in.

U wilt dat uw klant eenvoudig en veilig bij u kan afrekenen. Snel, kosteloos en compleet met toebehoren geleverd, zodat u direct na ontvangst kunt pinnen.Bij Pintip doen we er alles aan om afrekenen gemakkelijk te maken. Onze klantbeoordelingen in het rechter menu van deze website zijn een weerspiegeling van de kwaliteit van onze dienstverlening. Hier zijn we trots op!

Onze voordelen:
1. Uw pingelden staan binnen 24 uur op uw rekening (ma-vrij)
2. Gratis verzenden en retourneren
3. Spoedlevering mogelijk – soms al binnen 2 uur gebruiksklaar
4. 100% persoonlijke service – ook in het weekend en buiten kantoortijden
5. Online transactieoverzicht – om transacties in te zien waar en wanneer u dat wilt
6. Gecertificeerd – uiteraard zijn wij gecertificeerd door de Betaalvereniging Nederland

Meer informatie?
Onze mensen helpen u graag aan de juiste oplossing. Neem vrijblijvend contact op met ons of bel direct naar 0529 – 484 004.

In de afgelopen jaren hebben wij pinautomaten mogen leveren aan een divers aantal bedrijven en instanties. Pintip is trots te hebben geleverd aan een indrukwekkende groep opdrachtgevers. Een overzicht van een aantal van onze klanten vindt u op de pagina Referenties.

Via Twitter en Facebook krijgen we van onze klanten regelmatig foto’s toegestuurd. In dit artikel hebben we erover geschreven.

Pintip Pinverhuur verhuurt pinautomaten voor gebruik op o.a. beurzen, evenementen en winkels. Indien een pinautomaat voor korte termijn wordt verhuurd, kan het voorkomen dat onze naam nog op het bankafschrift staat. Geen zorgen, u heeft bij een klant van ons gepind.

Achterhaal uw transactie
Om te achterhalen waar u gepind heeft adviseren we u het exacte bedrag, de datum, het exacte tijdstip (uu:mm) en eventueel een automaat- of kassacode te mailen naar info@pintip.nl. Wij helpen u graag.

Financieel (5)

Als u als klant een pinautomaat bij ons huurt wordt deze 1 a 2 werkdagen voor uw startdatum afgeleverd. Na gebruik stuurt u de automaat op de eerstvolgende werkdag retour via het postkantoor. Stel, u huurt de pinautomaat voor een feest op zaterdagavond. Wij versturen deze dan woensdag en leveren deze op donderdag bij u af om er zeker van te zijn dat u hem getest en wel kunt gaan gebruiken. Vervolgens stuurt u de pinautomaat op maandag naar ons terug, deze komt dan dinsdag bij ons binnen. De pinautomaat is in totaal nu 7 dagen bij ons weg geweest. Daarom hebben wij er voor gekozen om een starttarief van 4 huurdagen te hanteren en verzend en retourdagen niet in rekening te brengen.

Ja, uw pingelden staan op werkdagen binnen 24 uur bijgeschreven op uw rekening.

Maakt u op vrijdag, zaterdag en/of zondag gebruik van de pinautomaat, dan worden de pingelden maandag al bijgeschreven op uw rekeningnummer. Lees meer hierover op onze blog.

Het komt helaas voor dat wij een automaat niet of ernstig vervuild retour ontvangen. Om te garanderen dat u keer op keer een goed functionerende en representatief uitziende pinautomaat ontvangt, wordt een borg gehanteerd van € 250,- per automaat. Indien er meerdere automaten worden gehuurd is het mogelijk om alternatieve borgafspraken te maken.

Normaal gesproken verrekenen we de borg met uw gepinde omzet. Zo heeft u hier het minste omkijken naar. Wenst u liever de borg vooraf aan ons over te maken dan kunt u dit bij ons aangeven.

De borg wordt verrekend met uw factuur. Het eventuele restantbedrag wordt teruggestort op uw rekeningnummer.

Het komt in de praktijk overigens bijna niet voor niet dat borg niet wordt geretourneerd.

Uw gepinde omzet
Gepinde gelden worden op bankdagen binnen 24 uur doorgestort naar uw rekeningnummer. Dit gebeurt via onze veilige Stichting Derdengelden rekening. Derdengelden mogen niet worden gebruikt voor andere doeleinden en vallen buiten een eventueel faillissement. Zodoende bent u altijd verzekerd van een veilige en gegarandeerde uitbetaling van uw omzet.

Pintip is gecertificeerd door Betaalvereniging Nederland (voorheen Currence) en bevoegd bevonden voor de verwerking van pintransacties.

Uw creditcard omzet
Omzet van creditcards wordt uitbetaald in overeenkomst met uw Creditcard Payment Service Provider.

U dient, mocht u dit nodig achten, zelf zorg te dragen voor een inboedel- of bedrijfsschadeverzekering. Ook kan het nodig zijn om een verzekering voor schade ten gevolge van diefstal, vermissing, beschadiging of bezwaring na ontvangst van het gehuurde af te sluiten.

Gezien het geringe risico dragen de meeste huurders dit risico zelf. Mocht u toch besluiten om een verzekering af te sluiten dan is de waarde van de pinautomaat EURO 1.400,00 inclusief btw.

Verzending en retournering (5)

Standaardzending (eerstvolgende werkdag)
Indien uw bestelling op een werkdag voor 14:00 uur is afgerond heeft u de automaat de volgende werkdag gebruiksklaar in huis. Via PostNL ontvangt u de pinautomaat doorgaans één of twee dagen voor uw gebruiksdatum. Liever de automaat eerder ontvangen? In overleg is alles mogelijk. Voor deze extra verzenddagen betaalt u geen kosten.

Spoedzending (binnen 3 uur)
Indien u de automaat direct nodig wordt deze verstuurd per koerier. Een reguliere verzending is gratis, aan een spoedzending zitten extra kosten verbonden (€20,00 + €2,- per km.).

Nee, de leverdatum is verschillend van de gebruiksdatum. Als u tijdens het online bestelproces invult de automaat op een bepaalde datum gaat gebruiken, rekent ons systeem automatisch al 3 dagen terug waarop wij de automaat moeten verzenden. Zo ontvangt u de automaat altijd 1-2 werkdagen voordat u de automaat daadwerkelijk gaat gebruiken.

Voorbeeld:
U vult in de automaat op maandag 12 juni te gebruiken. Uw bestelling komt dan bij ons binnen en geeft aan de automaat op woensdag 7 juni te verzenden. Zo ontvangt u de automaat altijd ruim op tijd en geeft u nog de tijd om de automaat te testen.

In overleg is het mogelijk om de automaat op te halen en zelf weer te retourneren. U krijgt in dit geval € 10,- korting op de setupkosten.

Nee, verzenden en retourneren is gratis. Enkel bij een spoedlevering, een levering op dezelfde dag, worden extra kosten in rekening gebracht. Bekijk tarieven.

Wanneer u de automaat wilt retourneren plakt u het meegeleverde retouretiket op de grijze pinbox en brengt u het pakket naar een PostNL postkantoor in uw buurt.

Technische vragen (12)

Bekijk de pinautomaat keuzehulp voor het beste advies.

Na enkele eenvoudig uit te voeren instructies is de pinautomaat direct klaar voor gebruik.

Mobiele pinautomaat
De mobiele pinautomaat wordt doorgaans geleverd met een volle batterij, al adviseren we u voor gebruik de automaat op te laden. Hierna is deze klaar voor gebruik.

Vaste pinautomaat
De vaste pinautomaat wordt geleverd inclusief bekabeling. Nadat u de korte instructie op de handleiding hebt gevolgd bent u klaar om te pinnen.

Het is voor korte huurperiodes niet mogelijk om dit te wijzigen. Om dit te wijzigen moeten wij bij de bank een verzoek indienen. De verwerkingstijd van dit verzoek duurt vaak rond een week de tijd. Het is dus simpelweg niet praktisch om dit te doen voor korte huurperiodes. Mocht u de pinautomaat langer gebruiken dan een maand, neem dan contact met ons op. Wij kunnen dan de mogelijkheden met u bespreken.

Al onze mobiele pinautomaten verkrijgen hun dataverbinding door het mobiele netwerk van KPN. Dit is vergelijkbaar met mobiel internet op bijvoorbeeld een smartphone. In de pinautomaat zit een SIM-kaart die deze verbinding tot stand brengt. Hierdoor heeft u altijd toegang tot een GPRS-verbinding en kunt u altijd en overal uw klanten laten pinnen. Op het bereik van het mobiele netwerk hebben wij geen invloed.

Mobiele pinautomaat
Enkel om de accu op te laden. Tijdens gebruik heeft de mobiele pinautomaat geen vaste stroom nodig.

Vaste pinautomaat

Ja, de vaste pinautomaat dient constant zijn aangesloten op uw stroomaansluiting.

– De bonrol van de mobiele pinautomaat print ongeveer 150 transacties.
– De rol van de vaste pinautomaat print er circa 300.

Standaard ontvangt u 5 bonrollen per automaat. Niet gebruikte rollen stuurt u mee terug en deze worden uiteraard niet in rekening gebracht.

Ja, onze pinapparatuur is overal in Nederland  te gebruiken.

Mobiele pinautomaat
De mobiele pinautomaat maakt gebruik van het stabiele netwerk van KPN. Twijfelt u aan het mobiele bereik op uw gebruikslocatie? Controleer dan voor de zekerheid het bereik op uw locatie met een mobiele telefoon van het KPN netwerk.

Vaste pinautomaat
De vaste toonbankopstelling is overal in Nederland te gebruiken, indien:
1) aangesloten op een stroomaansluiting en op een vaste internetverbinding (voor pinnen via IP) of
2) aangesloten op een stroomaansluiting en is voorzien van een GPRS-module (voor pinnen via GPRS)

Het is niet toegestaan om onze betaalautomaten te gebruiken in het buitenland. De pinautomaten zijn alleen gecertificeerd voor gebruik binnen Nederland.

Bankpassen met het Maestro of V PAY logo (dit zijn alle reguliere bankpassen in Nederland).

Creditcards
. Om creditcards te accepteren dient u een aansluitnummer aan te vragen bij een creditcardprovider. Deze dient u ons minimaal twee weken voor de gebruiksdatum te doen toekomen. We raden u PaySquare (tel. 088 – 385 73 33) aan of AWL. Lees meer over het accepteren van creditcards.

Contactloos betalen houdt in dat u uw pinpas niet meer in de automaat hoeft te steken. De NFC-chip in uw betaalpas maakt verbinding met de betaalautomaat. Meer informatie leest u in onze blog over Contactloos betalen.

Als een van de eerste pinverhuurders doorliep Pintip in 2007 de officiële certificering van Currence (tegenwoordig Betaalvereniging Nederland) als Acceptant Payment Service Provider (APSP). Een APSP is een tussenpersoon die bemiddelt tussen u als acceptant en de betrokken bank bij het afhandelen van pinbetalingen.

Over Betaalvereniging Nederland
Betaalvereniging Nederland organiseert de collectieve taken in ons nationale betalingsverkeer. Ze faciliteert en houdt toezicht op Nederlandse betaalmethoden, waaronder pinbetalingen.
In 2012 heeft de Betaalvereniging de certificaten en licentie voor pinnen overgenomen van Currence. De reden hiervan is de vervanging van het merk PIN door Maestro en V PAY (ook wel het nieuwe pinnen genoemd).
Kijk voor meer informatie op www.betaalvereniging.nl.

Equens vertegenwoordigd een groot maatschappelijk belang: jaarlijks verwerken ze miljarden girale betalingen, toonbankbetalingen en geldopnames. Equens verwerkt in Nederland en daarbuiten transacties voor vijftig miljoen kaarthouders, meer dan 500.000 winkeliers, een miljoen bedrijven en honderden banken.
Kijk voor meer informatie op www.equens.nl.

Mijn Pintip (1)

Ik ben de inloggegevens van Mijn Pintip kwijt, wat nu?

U kunt op het inlogscherm op www.mijn.pintip.nl klikken op “Wachtwoord of klantnummer vergeten?” om uw inloggegevens op te vragen. U kunt ook bellen met 0529-484004 en aangeven uw inloggegevens kwijt te zijn. We zullen u dan in een e-mail een nieuw wachtwoord toesturen.