U wilt een pinautomaat huren, de verhuurders vergelijken en ziet door de bomen het bos niet meer? In dit artikel krijgt u een aantal handvatten en criteria die u kunt gebruiken om een leverancier te selecteren voor pinautomaat huren. Vergelijken wordt zo een stuk eenvoudiger!

Pinautomaat huren? Vergelijk 7 criteria

Onderstaande criteria zijn voor u opgesteld door verschillende aanbieders die pinautomaten verhuren te vergelijken. Hierbij is gekeken naar criteria die voor de meeste gebruikers er toe doen. Onder elk kopje staat een tip of een vraag die u zich kunt stellen voordat u besluit waar u gaat huren. Vergelijken maar!

1. De prijs

Leveranciers hanteren verschillende prijzen per dag, weekend, week, maand of jaar. Focus hierbij niet enkel op de huurprijs per periode, maar let ook op bijkomende kosten zoals setupkosten, installatiekosten, transactiekosten, servicekosten of verzendkosten.

Komt u er op de website van de leverancier niet uit? Tip: vraag een offerte aan en voorkom onvoorziene kosten.

2. Reviews van klanten

cms-1392383233Noemt de leverancier zichzelf de beste, de goedkoopste of de meest toonaangevende? Of blijkt dit uit beoordelingen van klanten? Laat u niet te snel misleiden en ga eens op zoek naar onafhankelijke reviews van klanten. Deze geven over het algemeen een waarheidsgetrouw beeld van de dienstverlener.

Tip: Google eens op ‘ervaring leverancier X’ voor echte klantbeoordelingen en voorkom mogelijke teleurstelling.

3. Betrouwbare apparatuur

Misschien een open deur, maar zeker niet minder belangrijk. Zorg dat u een pinautomaat huurt die betrouwbaar is, representatief voor de dag komt en tegen een stootje kan. Met betrouwbare apparatuur verhoogt u naast uw omzet ook nog eens uw serviceniveau. Klanten komen graag bij u terug. Pinautomaten van Atos Worldline en Verifone zijn de meest gebruikte in Nederland.

4. Bereikbaarheid leverancier

Vrijwel alle leveranciers zijn bereikbaar op werkdagen. Maar hoe zit het bij een storing of vraag in het weekend? Is de aanbieder ’s avonds en ’s weekends ook bereikbaar voor (telefonische) support?

5. Wordt u ontzorgd?

Neemt de leverancier u alles uit handen of moet u zelf nog van alles regelen?Uw tijd is schaars en u heeft daarbij geen zin aan extra gedoe. Hier moet u denken aan het afsluiten van een bankcontract of een GPRS-abonnement. Vaak is het de eerste keer huren wel verplicht om enkele documenten aan te leveren zoals een kopie van uw ID, kopie van een uittreksel van de KvK en een recent bankdocument.

6. Flexibiliteit en snelheid

Hoe speelt de leverancier in op plotselinge calamiteiten? Ga eens na of de leverancier in staat is om een pinautomaat met spoed te leveren in geval van storing. U wilt immers niets aan het toeval overlaten.

7. Certificering Betaalvereniging Nederland

Betaalvereniging NederlandIs de aanbieder gecertificeerd door de Betaalvereniging Nederland? Bij gecertificeerde leveranciers komt uw omzet terecht op een zogenaamde Stichting Derdengelden rekening en blijft uw omzet gewaarborgd.


Waar let u op bij het huren van een pinautomaat? Laat het weten bij de reacties!

Nieck de Weerd

Nieck was tot mei 2015 werkzaam bij Pintip als (Online) Marketeer.

More Posts - Website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *