xentissimoNiets is vervelender om tijdens drukte te kampen met een lege accu. Er zijn gebruikslocaties waar u niet de mogelijkheid heeft om de accu van uw mobiele pinautomaat op te laden. Pintip is hierop voorbereid door de mobiele pinautomaat te voorzien van een gratis extra accu.

Gratis extra accu en de levensduur verlengen

De extra accu zenden we niet voor niets mee. Soms is het onmogelijk om de pinautomaat op te laden. Om u in geen geval zonder stroom te laten zitten bieden we deze service. Door gebruik te maken van onderstaande tips kunt u invloed uitoefenen op de levensduur van de accu.

1. Gratis extra accu

Een volle accu kan zo’n 300 transacties verrichten. Het komt regelmatig voor dat dit aantal overschreden wordt. Om u ook tijdens topdrukte te voorzien van een werkende pinautomaat stuurt Pintip gratis een extra accu mee. Geen verlenging van de levensduur van de accu, maar wel van uw gebruiksgemak.

2. Vermijd extreme temperaturen

In de regel geldt dat hoe extremer de temperatuur in hoge of lage zin, hoe sneller de accu leeg is. Een voorwaarde hierbij is dat de accu in de automaat is geplaatst. Wanneer deze er buiten wordt bewaard of wanneer de automaat is uitgeschakeld (dus niet in stand-by mode) maakt dit niet uit. We raden in ieder geval aan om de accu en eventueel de extra accu op te laden voor gebruik.

3. Zorg voor een stabiele GPRS-verbinding

De levensduur van de batterij is mede afhankelijk van de GPRS-verbinding op de gebruikslocatie. Wanneer de automaat wegens slecht GPRS-bereik telkens verbinding moet zoeken met de provider dan heeft dit invloed op de accu. Is de verbinding op locatie niet stabiel dan raden we u aan de extra batterij op te laden of de automaat indien mogelijk te verplaatsen. Zorg voor een stabiele GPRS-verbinding.

cms-1372851625

4. Na gebruik uitschakelen

Wanneer de mobiele pinautomaat enige tijd niet gebruikt wordt zal deze automatisch in de stand-by mode terecht komen. In deze stand bespaart u batterij, echter is deze nog niet volledig uitgeschakeld. Wanneer u de ‘Stop’ toets inhoudt schakelt u de automaat uit. Om de levensduur van de batterij te verlengen raden we aan de automaat na gebruik uit te schakelen.

5. Automaat opladen

Om de accu in goede conditie te houden wordt aangeraden om deze ’s nachts op het elektriciteitsnet aan te sluiten zodat deze volledig wordt opgeladen. Een oplaadtijd van 3 tot 4 uur is voldoende.

Heeft u meer tips om de levensduur van de accu te verlengen? Laat het hieronder weten bij de reacties.

 

 

Nieck de Weerd

Nieck was tot mei 2015 werkzaam bij Pintip als (Online) Marketeer.

More Posts - Website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *