Geen handen meer schudden, evenementen en bijeenkomsten die worden afgelast en een oproep tot thuiswerken. Een oproep die aansluit bij de maatregel om zo weinig mogelijk handen te schudden en zoveel mogelijk lichamelijk contact te vermijden, is die van de brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Zij roepen consumenten op om niet langer contant te betalen, maar met de pin.

Nieuwe maatregelen na crisisberaad

Op 12 maart maakte het kabinet na een crisisberaad, de nieuwe maatregelen bekend. Daarbij zei premier Rutte: “Mensen kunnen de deur nog uit, maar moeten daarbij wel rekening houden met een aantal dingen. We moeten er bovenop zitten om dit virus in te dammen. Iets waar ook rekening mee gehouden moet worden volgens het CBL, is de manier waarop je afrekent in de winkel. Zijroepen klanten op om te pinnen in plaats van af te rekenen met contant geld, om zo verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Betaal met de pin en niét contant

De brancheorganisatie schrijft: “Wanneer kassamedewerkers geld aannemen van klanten, raken ze elkaar vaak (onbewust) aan. Daardoor is er een grotere kans dat zij het virus oplopen. Dus betaal met de pin en niet contant. Kunnen klanten echt niet pinnen? Of staan ze erop om contant te betalen aan de kassa? Dan verzoeken wij consumenten om het geld op de kassa te leggen en het eventuele wisselgeld ook weer van de kassa af te pakken. Zo vermijd je fysiek contact met de kassamedewerkster.

Bied de mogelijkheid tot pinnen!

In de meeste supermarkten heb je de mogelijkheid om te pinnen, maar dat is niet bij alle winkels het geval. Heb jij een winkel waar je (nog) niet kunt pinnen, maar wil je gehoor geven aan deze maatregel en daarom toch gebruik maken van een pinautomaat? Wij helpen je graag! Of je nou wilt huren, kopen of leasen. In slechts vijf minuten tijd doe je een bestelling, waarna wij zorgen dat de pinautomaat gebruiksklaar bij jou geleverd wordt. Zo kunnen jouw klanten vanaf morgen pinnen en verklein jij de kans op coronabesmetting. Zowel bij jouzelf als bij jouw klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *