xentissimoDe Xentissimo is nog steeds een van de meest populaire mobiele pinautomaten. Het beestje gaat al heel wat jaren mee en lijkt op het oog wat verouderd, maar niets is minderwaar… Op het terras, in de taxi of tijdens uw evenement: de Xentissimo is en blijft een echte omzetbooster. In dit artikel leest u waarom (en ook wanneer u ‘m beter niet kunt gebruiken).  

Xentissimo: de kleinste en de lichtste

De Xentissimo is een van de kleinste en lichtste mobiele pinautomaten op de markt. Inclusief printer, papierrol en batterij weegt het apparaat slechts 380 gram.

Altijd en overal mobiel pinnen

De Xentissimo is vrijwel overal te gebruiken waar gebeld kan worden met een mobiele telefoon. Meestal wordt de Xentissimo voorzien van een simkaart met toegang tot één provider, bijvoorbeeld KPN. Kampt deze provider met een storing dan kan er niet gepind worden. Een Xentissimo met multi-simkaart wordt daarom aangeraden.

Voordeel van een multi-simkaart
Met een multi-simkaart heeft de pinautomaat toegang tot de netwerken van meerdere providers, bijvoorbeeld KPN, Vodafone en T-Mobile. Dit alles met één simkaart: er hoeft dus niet van simkaart gewisseld te worden. Heeft KPN bijvoorbeeld een landelijke storing dan verzet u de automaat eenvoudig naar een andere provider. Bij de aanschaf of huur van een Xentissimo raad ik daarom altijd aan om het type simkaart in de automaat te controleren.

Meer voordelen Xentissimo

Nog een aantal voordelen van de Xentissimo:

  • Communiceert via GPRS of via WiFi
  • Gecertificeerd tot 30-04-2019
  • De Xentissimo is internationaal te gebruiken
  • Verricht tot 300 transacties per dag op een volle accu
  • Door RTL (Remote Tele Loading) is de Xentissimo op afstand beheerbaar. Zonder tussenkomst van een monteur kunnen eventuele storingen toch snel worden opgelost.
  • Uit te breiden met handige accessoires zoals een auto-adapter en draagtas.

Wanneer u de Xentissimo beter niet kunt inzetten

Zitten ook nadelen aan het gebruik van de Xentissimo?

Tijdens extreem drukbezochte evenementen (+10.000 bezoekers)
Op zichzelf is de Xentissimo een uiterst stabiel apparaat. Een mobiel pinapparaat communiceert echter via een GPRS-netwerk waarbij u afhankelijk bent van derden (providers). Zo zijn er locaties als een druk beurs- of concertgebouw met veel en gelijktijdig smartphonegebruik (+10.000 bezoekers) waardoor GPRS-bereik geen zekerheid is. De Xentissimo kan hierdoor langer doen over een transactie of deze zelfs annuleren.

Bij een landelijke storing van één provider wilt u voorkomen dat u zonder bruikbare pinautomaat komt te zitten. Daarom zijn er Xentissimo’s met geïntegreerde multi-sim waarmee eenvoudig van provider is te wisselen.

Overstijgt het evenement het aantal van 10.000 bezoekers dan wordt vanwege de stabiliteit van het netwerk altijd geadviseerd te kiezen voor een vaste pinautomaat welke communiceert via een vaste internetverbinding.

Conclusie

cms-1349342236Houdt bij de aanschaf of huur van een Xentissimo rekening met de simkaart die er in de automaat zit. Een multi-sim voorkomt dat u bij een storing van één provider zonder bruikbare pinautomaat (lees: zonder omzet) komt te zitten.

Voor de grotere evenementen met +10.000 bezoekers is een oplossing via vast internet een stabielere keuze. De Xentissimo is echter tijdens minder drukbezochte beurzen, evenementen, markten, in de horeca of in de taxi een van de meest handzame en stabiele pinoplossingen.

Bent u op zoek naar een Xentissimo of wenst u meer informatie over het gebruik van deze terminal? Neem dan contact op met ons, we helpen u graag snel.

› Huur een Xentissimo
› Xentissimo accessoires bestellen (opent in nieuw venster)

Nieck de Weerd

Nieck was tot mei 2015 werkzaam bij Pintip als (Online) Marketeer.

More Posts - Website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *