Pinnen is een snelle, veilige en efficiënte manier van betalen voor ondernemers, waarmee je eigenlijk altijd gepast geld op zak hebt. Anno 2019 kunnen we ook steeds vaker contactloos betalen met onze betaalpas, mobiele telefoon of zelfs met sommige horloges. Dit kan tot en met 25 euro en is extra makkelijk omdat je hierbij geen pincode hoeft in te toetsen. Kortom, pinnen wordt steeds makkelijker en daardoor betalen we als consumenten vaker met de pin dan met contant geld!

Aantal pinbetalingen neemt toe

Het totaal aantal pinbetalingen nam tussen 2017 en 2018 toe met maar liefst 12,6 procent. Van 3,8 miljard betalingen naar 4,3 miljard betalingen. Het toegenomen gebruik van de pinpas komt volgens onderzoekers mede doordat consumenten op steeds meer locaties, zoals in de horeca en op de markt, kleine bedragen contactloos betalen met hun pinpas. De stijging van pinnen is het sterkst bij kleine bedragen (tot vijf euro) terwijl er nauwelijks verandering is bij grote bedragen (vanaf 50 euro).

Tussen 2017 en 2018 is het aantal contante betalingen door consumenten in winkels, horecagelegenheden, benzinestations, op de markt en bij dienstverleners dus afgenomen. Zo betaalden consumenten in Nederland in 2017 maar liefst 59 procent van hun aankopen in winkels, horeca en dergelijke met contant geld en 41 procent van de consumenten betaalde met de pinpas. Een jaar later, in 2018, rekende maar liefst 63 procent af met hun pinpas.

Pinautomaat als paradepaardje

Ondernemers die gebruik maken van een betaalautomaat, maken meer omzet dan ondernemers die geen mogelijkheid tot pinnen aanbieden voor hun consumenten. Pintransacties zijn gemiddeld namelijk goedkoper dan contante transacties. Niet voor niets staan er al 361.000 betaalautomaten in Nederland. Zo is de gemiddelde omzet in 2018 maar liefst 112 miljard euro. En niet alleen voor grote filialen of warenhuizen. Ook op festivals, terrasjes en dorpsfeesten dient de pinautomaat als paradepaardje. Want hoe vaak komt het voor dat jij geen contant geld op zak hebt, maar wel even iets wilt eten? En hoe makkelijk is het als je alleen een pinpas mee hoeft te nemen in plaats van een bomvolle portemonnee? Ja, bedrijven maken meer omzet door de pinautomaat in te zetten voor het gemak van de consument. 

Pinnen kan overal waar de ondernemer het wil!

Met de draadloze pinautomaten kan de consument pinnen waar hij of zij maar wil. Ondernemers in allerlei sectoren bieden dan ook deze mogelijkheid aan. Met 387,6 miljoen pinbetalingen in juni 2019, is dit bedrag onderverdeeld in een aantal sectoren:

  • Supermarkten: 37,8 procent
  • Detailhandel: 21,1 procent
  • Benzine-servicestations: 7 procent
  • Horeca: 14,2 procent
  • Warenhuizen: 5,7 procent
  • Openbaar vervoer: 0,9 procent
  • Overige branches: 13,3 procent

Wil jij jouw klanten laten betalen op de manier zoals zij dat willen? Niet lang meer wachten op een betaling door gebruik te maken van een snel en wendbaar apparaat? Dat kan bijvoorbeeld met de Verifone V400M of de Smart: pinnen met kwaliteit, duurzaamheid en snelheid! Bekijk hier de mogelijkheden die Pintip biedt, zodat jij als ondernemer maximaal profiteert van de aankopen die jouw klant doet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *