Een pinautomaat is dé manier om uw klant te voorzien van optimaal betaalgemak. U twijfelt: wordt het huren, leasen of kopen? Om antwoord te geven op deze vraag dient u eerst een aantal zaken duidelijk te hebben, waaronder: ‘Hoe lang heb ik de pinautomaat nodig?’ en: ‘Ben ik bereid te investeren?’. Na het lezen van dit artikel maakt u hoe dan ook de juiste keuze.

Pinautomaat huren of kopen of leasen?

Hieronder worden de kenmerken van en verschillen tussen pinautomaat ‘huren’, ‘kopen’ en ‘leasen’ beschreven.

Huren van een pinautomaat

Tijdens de sale in bijvoorbeeld uw (kleding)winkel stemt het aantal klanten u tevreden. Alles verloopt soepel, tót het moment dat uw pinautomaat het begeeft. De rij klanten voor de kassa wordt ongeduldiger en elke minuut zonder pin mist u omzet. U probeert koste wat het kost een vervangende automaat te regelen… en snel! Direct een pinautomaat huren.

Flexibiteit van de leverancier

Door snel en adequaat te leveren kan een pinautomaat leverancier het verschil maken. Er zijn leveranciers die deze vorm van spoedlevering bieden en garanderen dat er binnen enkele uren een werkende pinautomaat op locatie wordt afgeleverd. Flexibiliteit speelt een belangrijke rol bij de vergelijking van pinautomaat leveranciers.

Tijdelijke aard

Naast (spoed)verhuur aan winkels wordt veel geleverd beurzen, evenementen, festivals en markten. Huur kenmerkt zich door de tijdelijke aard van vaak één dag tot aan enkele maanden.

Alles onder één dak

Nog een kenmerk van huur is dat u het hele traject -van levering tot transactieverwerking en service- uit handen kunt laten nemen door één leverancier. Hiermee voorkomt u dat u extra contracten moet afsluiten met verschillende partijen.

Pinautomaat kopen

Het voordeel van het kopen van een pinautomaat is dat deze uw eigendom wordt. Ook kiest u uw eigen leveranciers. Het eigendom en de vrijheid om uw leveranciers te kiezen heeft ook een aantal nadelen.

Een compleet mobiel pinapparaat is een investering. Het bedrag dat u vaak ineens dient te betalen kan oplopen tot € 900,-. Ook moet u om pin en creditcards te kunnen accepteren met meerdere partijen een overeenkomst afsluiten. Denk aan de leverancier, de bank en een transactieverwerker.

Daarbij komt dat u bij de koop vaak een servicecontract moet afsluiten waarvoor u per jaar tot € 189,- betaalt. Het bedrag dat u aan bovengenoemde partijen moet betalen voor de overeenkomsten loopt al snel op tot € 25,- per maand voor een mobiel pinapparaat.

Voordeligste optie op lange termijn

Telt u de aanschafkosten van de automaat (max. 900) op bij de vaste maandelijkse kosten (25) dan kan het meerdere jaren duren voordat u uw investering heeft terugverdient. Mocht dit geen probleem voor u zijn, dan is koop op lange termijn de meest voordelige optie.

Een pinautomaat leasen

Leasen houdt in dat u een pinautomaat ‘huurt’ voor langere termijn.

Geen investering, geen zorgen

Hét voordeel van leasen in vergelijking met kopen is dat u niet in één keer een groot bedrag hoeft te investeren in een pinautomaat. In plaats daarvan betaalt u een vast bedrag per maand. De pinautomaat blijft het bezit van de leverancier, wat betekent dat de leverancier het onderhoud van de automaat ook op zich neemt.

Geleverd binnen 24 uur

Een kenmerk van leasen is de snelheid waarmee een compleet pinapparaat met toebehoren geleverd kan worden. Bij enkele leveranciers heeft u, indien wenselijk, de pinautomaat de volgende (werk)dag gebruiksklaar in huis. In spoedgevallen zelfs binnen drie uur.

Eén aanspreekpunt

Blog23_afb2Meestal is de leverancier uw enige aanspreekpunt voor vragen over pinautomaat, transactieverwerking, support en dergelijke. Hierdoor weet u precies bij wie u moet zijn en kunt u zich volledig focussen op zaken die voor u belangrijk zijn.

Doorgaans mag u er vanuit gaan dat u bij een lease pinautomaat:

  • Binnen 24 (of 3) uur een gebruiksklare pinautomaat met toebehoren ontvangt
  • Geen contract hoeft af te sluiten met de bank of met een transactieverwerker
  • Van goede service en support wordt voorzien (ook buiten kantoortijden)
  • Eén aanspreekpunt heeft voor alle zaken rondom uw betaalverkeer

Huren, kopen of leasen?

Nu de verschillende voor- en nadelen zijn opgesomd, is het aan u om een keuze te maken. Uw keuze zal afhankelijk zijn van uw situatie, wensen en bestedingsruimte.

  • Wenst u per direct een pinautomaat te huren omdat de automaat in uw winkel defect is? Organiseert u een beurs of ander evenement? Opent u een tijdelijke winkel (pop-up store)? U kunt het beste kiezen voor het tijdelijk huren van een pinautomaat.
  • Wenst u dat de pinautomaat uw eigendom wordt? Bent u bereid te investeren om uiteindelijk pas na meerdere jaren uw investering terug te verdienen? Het kopen van een pinautomaat is wat voor u.
  • U wenst het gemak van het permanente gebruik van een pinautomaat? U wilt uw geld liever niet investeren in een pinautomaat? U wilt uw betaalverkeer onderbrengen bij een enkele leverancier met één aanspreekpunt tegen een vast bedrag per maand? U kunt het beste een pinautomaat leasen.


Heeft u een specifieke vraag over het huren, leasen of kopen van een pinautomaat? Neem dan contact op met ons. Onze medewerkers helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. 

Nieck de Weerd

Nieck was tot mei 2015 werkzaam bij Pintip als (Online) Marketeer.

More Posts - Website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *