nfc-betalingING en ABN Amro hebben besloten om contactloos betalen in te voeren. Hierdoor kunnen de miljoenen klanten van beide banken de kleine boodschap (tot 25 euro) afrekenen met hun betaalpas, zonder dat zij een pincode hoeven in te toetsen.

De dienst wordt begin volgend jaar geïntroduceerd door de ING. Een woordvoerder meldt dat de bank inmiddels is begonnen met de uitgifte van drie miljoen nieuwe betaalpassen. Het is de bedoeling dat het merendeel van de in totaal 8,5 miljoen pasjes eind volgend jaar is vervangen.

Proef mobiel betalen in Leiden

ING, ABN Amro en de Rabobank introduceren in samenwerking met MasterCard, KPN en de gemeente Leiden betalen met je mobiele telefoon. Aan de proef waarbij klanten pinnen zonder code -met zowel smartphone als betaalpas- nemen zo’n 1000 consumenten en 100 ondernemers deel. De proef in Leiden loopt tot 1 december 2013.

Waarom door de ING en de ABN Amro voortijdig is besloten om het contactloos betalen nu al in te voeren wordt niet gemeld. De Rabobank zet vol in op contactloos betalen met de mobiele telefoon en slaat het pinnen zonder code met de betaalpas over.

Pintip omarmt mobiel betalen

Ook de nieuwe lijn pinautomaten van Pintip Pinverhuur is klaar om mobiele betalingen (via NFC) te verwerken. Zowel de Yoximo (mobiel) als de Yomani (vast) zijn geschikt voor contactloos betalen. Beide automaten worden in eerste instantie ingezet voor de lange termijn verhuur (pinautomaat leasen).

Geef uw mening:


“Kleine bedragen afrekenen zonder pincode kent voor de klant alleen maar voordelen.”

Bent u het met bovenstaande stelling eens of oneens? Laat het hieronder weten bij de reacties!

Nieck de Weerd

Nieck was tot mei 2015 werkzaam bij Pintip als (Online) Marketeer.

More Posts - Website

Comments: 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *