Eerder schreef ik over de Yomani, de opvolger van de Xenta. Ditmaal is het de beurt aan de mobiele pinautomaat Yoximo. Op de kleur na lijkt de Yoximo niet veel af te wijken van voorganger Xentissimo. Toch is er wel degelijk een aantal verbeterpunten te noemen.

Yoximo: NFC via kleurenscherm

De Yoximo is de opvolger van de succesvolle Xentissimo. Het is de eerste mobiele automaat die contactloze betalingen (NFC) kan accepteren. Deze contactloze betalingen worden geïntegreerd in het kleurenscherm. Evenals de Xentissimo beschikt de Yoximo over een uniek beschermingsschild, dat zorgt voor optimale veiligheid voor de consument.

cms-1375869015

Yoximo: nieuwe eigenschappen

 • Ingebouwde contactloze technologie (NFC).
 • Verschillende communicatiemogelijkheden zoals GSM, GPRS en WiFi.
 • Sneller dan voorheen, middels krachtige door Atos ontwikkelde chip.
 • Maximaal beveiligd door het uitklapbare pincode-beschermingsschild.
 • Groot TFT-kleurenscherm en een nog langer werkende batterij. 

Bekijk hier een korte animatie over de Yoximo:

De nieuwe lijn pinautomaten is door leverancier Atos Worldline aan Pintip als eerste geleverd. Wilt u meer informatie over deze automaat of er wellicht een bestellen, hurenleasen of kopen? Neem dan contact op met ons, we helpen graag.

Wat is uw eerste oordeel na het zien van de Yoximo? Laat het hieronder weten bij de reacties!

Nieck de Weerd

Nieck was tot mei 2015 werkzaam bij Pintip als (Online) Marketeer.

More Posts - Website

Comments: 6

 1. Paul Debaes says:

  Gelden die NFC-betalingen enkel voor de bankkaarten, of ook voor de creditcards, of ook voor GSM’s ?
  Hoe gaat dat dan in zijn werk bij GSM’s ?

  • Beste Paul,

   NFC-betalingen kunnen zowel via bankkaarten, creditcards als smartphones verlopen. Om een betaling met een smartphone te verrichten maakt de betaalapp op je smartphone contact met de NFC-lezer op de pinautomaat. Voordeel is dat er voor bedragen onder de € 25,- geen pincode ingetoetst hoeft te worden.

 2. Sfu says:

  Waar zit de NFC Chip? In het beeldscherm?!

  Kan je hier ook een 4G Simkaartje in doen (met adapter) en dat ie dan 3G pakt omdat 4G niet ondersteund wordt?
  Net als dat je telefoon terug valt op 3G als er geen bereik voor 4G is?

 3. Is het mogelijk om het printen van de tickets uit te zetten? Bijna geen enkele klant bij ons vraagt erom. Sinds de laatste software update is het zelfs zo dat er altijd 2 tickets geprint worden.

  • Hallo, het is mogelijk om het printen van de tickets terug te zetten op het printen van één bon. De pinautomaat is echter zo geprogrammeerd dat deze altijd minimaal één bon moet printen. Klopt het dat u de Yoximo niet via ons in gebruik heeft? In dat geval adviseer ik u om even contact op te nemen met uw leverancier, zij kunnen u helpen met instellen van de tickets.

   Met vriendelijke groet,

   Sietse

   • Nathalie says:

    En als er geen bon in zit doet hij het helemaal niet meer (geeft dan een kaart fout) wat voor de laatste software update wel het geval was. Bij ons wilt ook niemand een bon maar sinds de software update print hij gewoon 1 bon uit welke direct in de prullenbak belandt, gewoon verspilling vind ik het. Hier moet toch iets op verzonnen worden. Mvg nathalie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *